Insectarium (NL) - 4 handige piano Virginie Tasset

Compositeur(s)
Oeuvre(s) du catalogue

Insectarium


Vertelt de wereld van kleine insecten door middel van muziek...
Een 10-delige saga over de insectenfamilie.


Insectarium is een muzikale en poëtische compositie voor 4-hand piano, stem en elektronische tape. Het werk is verdeeld in 10 microkosmossen van geluid, die in tekst en geluid de verhalen vertellen van bekende kleine beestjes: Mier, Kakkerlak, Spin, Teek, Rups, Lieveheersbeestje, Pissebed, Nachtvlinder, Kever en Libelle.

De collectie, uitgegeven door het Forum de la Création Musicale, is toegankelijk voor jonge pianisten (vanaf 4 jaar oefenen voor de eenvoudigste stukken). De partituur en de elektronische tracks zijn beschikbaar in het Frans en binnenkort ook in het Nederlands. Een reeks pedagogische tutorials begeleiden de partituur en zijn beschikbaar via een QR-code.

Insectarium is ook een muziektheaterproject voor een jong publiek (8-15 jaar), dat de mogelijkheid biedt om een piano te ontdekken die uit elkaar is gehaald, kaalgehaald en ontdaan van zijn gewone technieken. De voorstelling speelt momenteel in het Espace Senghor in het kader van de reeks 'hors les murs' (Musée des Sciences naturelles - 24 mei 23) en op het Loop festival (23 oktober). Het maakt ook deel uit van de Jeunesses Musicales tournee voor de schooljaren 23-24 en 24-25.

  • Muzikale compositie en artistieke leiding: Virginie Tasset
  • Oorspronkelijke teksten en zang: Astrid Akay en Victoria Lewuillon
  • Stemopname en mixage: Loran Delforge en Virginie Tasset
  • Lay-out en illustraties : Lou Verant
  • Uitgeverij: Forum de la Création Musicale
  • Videoproductie: Jonathan Lago Lago
  • Video geluidsopname en mixage: Simon Vanneste
  • In opdracht van Duo Haelix (Marion Maurel en Sophie Vindrios) en het Superspectives festival (FR).


Met de steun van: de Fédération Wallonie-Bruxelles (un futur pour la culture / service général de la création artistique - musique contemporaine), Sabam for Culture, het Forum de la création musicale, het Conservatoire royal de Liège en het Institut de Rythmique Jacques-Dalcroze de Belgique.

 

Prijs

25.00€ plus verzendkosten

Prix
25.00eur